• SDA Velodromes
  • SDA Velodromes

Wij ontwerpen en bouwen wielerbanen

SDA Velodromes BV is bijna vijftien jaar geleden opgericht, nadat het al zo’n tien jaar, vanuit de liefde van Sander Douma voor de wielersport, één van de specialiteiten was van Sander Douma Architecten BV.

Sander Douma Architecten heeft ruim veertig jaar ervaring in uiteenlopende architectuurprojecten: van kleinschalige verbouwingen tot grootschalige renovatie- en nieuwbouwplannen (zeer gevarieerde opdrachten op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en sportaccommodaties).

SDA Velodromes BV kan u helpen met het ontwerp, de berekeningen volgens de laatste UCI regelgeving, de levering van het materiaal en de bouw van de wielerbaan. Afhankelijk van de uiteindelijke vorm van de baan, kunnen we tribunes adviseren en ontwerpen, rekening houdend met de -zeer belangrijke- zichtlijnen.

Tevens kunnen we een adviserende rol spelen voor de totale accommodatie of voor de indeling met betrekking tot de kleedkamers, toiletten, juryruimte, opslagruimte enz. maar ook over de safety-zone en een multifunctioneel te gebruiken middenterrein.

Voor de werkelijke bouw van de wielerbaan heeft SDA Velodromes een basic team van 6 tot 8 gespecialiseerde timmermannen, mogelijk geassisteerd door ca. 14 lokale timmermannen.

Sander Douma, die zelf amateur wielrenner is geweest op de weg en baan, kan helpen uw plannen te realiseren voor een wielerbaan of velodrome.

Klik hier om de site van Sander Douma Architecten te bezoeken